domingo, 29 de mayo de 2016

Túnel de Sumidors. Vallada. València.

Des de fa molt de temps tenia ganes de fer esta cavitat, de fet abans de començar al món de l'espeleogia ja li havia fet un ullet...

Per fi, arribà el dia i anàrem Jose, Ana, Lolo, Fran i Toni.

Des de Vallada, hem d'eixir per les ermites i seguir la carretera CV-6492 en direcció Ontinyen. Una vegada pujem el port, arribarem a un encreuament pel que seguim direcció la Font de la Figuera. Després d'un km ix una pista a ma dreta. Val la pena que aparquem els cotxes, perque la pista està en tan mal estat que no es pot ni seguir ni amb un 4x4. Una vegada tenim tot el material, seguim el camí a peu que en una mitja hora ens porta a la boca. Ací teniu el track.

Una vegada en la boca tenim dues opcions: riu amunt o riu avall. Nosaltres començàrem riu avall, la part més bonica i interessant. Amb més aigua i amb el pas del sifó, que realment es passa sense cap dificultat. És molt curt i (al menys en estiu) no està sifonat. El més "complicat" d'aquest pas és que ens mullem totalment i l'aigua està fresqueta... Després de uns quants metres arribem al la Cascada Llopis, un bonic pou de 22 metres que hem de descendir. Seguint disfrutat de la bellesa del túnel, arribem a un segon ràpel la Cascada Eliorraga més curt amb un fraccionament en un natural. Després arribem al sifó terminal. Més fotos i cap a fora.

Una vegada arribàrem a la boca, seguírem riu amunt. Esta part encara que pot ser no tan bonica con l'altra, també és interessant. Nosaltres per l'hora arribàrem al final del laminador (on per a arribar-hi hi ha que passar una curta gatera), un altra vegada intentarem arribar al sifó inicial. A la pròxima.

Una cova molt bonica, esportivament parlant no és massa interessant, però en canvi sí que ho és per la seua bellesa.

En estiu amb un shorty es pot fer perfectament, inclús sense neopré si no s'és massa fredolí... en hivern recomanaria el "peto" d'un neopré. 

Una cova de les imprescindibles. Gaudirem mogolló.

Boca d'entrada
Riu Avall:



El sifó

Superant el sifó
Instal.lant la Cascada Llopis
Cascada Llopis

Cascada Elorriaga
Esperant torn

El sifó terminal

Riu Amunt:




Laminador




No hay comentarios:

Publicar un comentario